Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jacob de la Rose i smärtor i kvällens match. Foto: Bildbyrån

Tre Kronor föll i förlängningen av Euro Hockey Tour

Uppdaterad
Publicerad

35 sekunder in i förlängningen avgjorde Tjeckien mot Sverige i Euro Hockey Tour. Gästerna vann i Malmö Arena med 2-1.

– Jag tycker att vi växer i hela matchen efter att ha varit lite försiktiga i början. Vi spelar mer på instinkt då. Det var säkert en liten anspänning. För vissa var det första matchen under en ny coach och ny landslagsledning, säger förbundskaptenen Sam Hallam till SVT Sport.

– Vi tar matchen till övertid vilket är okej även om vi gärna hade velat vinna, fortsätter Hallam.

I spel tre mot tre kom Tjeckien i tre mot en och frispelad vid vänstra stolpen avgjorde Lukas Klok, med förflutet i Röge.

– Som vanligt kontrar tjeckerna och får sina lägen, säger Skellefteås Petter Granberg.

Upprört över höga tjeckiska klubbor

I slutminuterna tryckte Sverige på för ett segermål. Jacob de la Rose, Fribourg-Gottéron, fick en hård tjeckisk klubba rätt över ansiktet och föll blödande ner på isen. Domarna ingrep inte, den tredje höga tjeckiska klubban de missade, och i stället fick Tjeckien ett omställningsläge. Mödosamt reste sig de la Rose och åkte och bytte. Det var upprörda känslor i det svenska båset inför förlängningen. 

– Det är lätt att se det när jag sett situationerna i efterhand men det är vad det är och jag vet inte vad domarna hinner uppfatta, säger Sam Hallam.

Nu gäller det att vara påkopplad från start i nästa match.

– Nu har vi jobbat oss in i det här. Nu gäller det att starta bra (mot Schweiz) så att vi får 60 bra minuter och kan jobba ner dem. Vi har ett skickligt lag. Vi tänkte lite för mycket i stället för att spela på instinkt, säger Marcus Sörensen, Fribourg-Gottéron.  

Wallmark kvitterade i början av tredje

I början av den tredje perioden kvitterade Sverige till 1-1. Pucken spelade upp till Lucas Wallmark, spelar i schweiziska ligan för Zürich-laget ZSC Lions, som gled fram och snärtade in pucken högt bakom den tjeckiska målvakten Ales Stezka.

Det var en trevande svensk första period. Tjeckien tog ledningen i slutet av den första perioden när Jan Kovar stötte in returen från Dominik Lakatos skott för 1-0. Lasse Johansson räddade med benskyddet men pucken lade sig perfekt för Kovar som utnyttjade power play-läget.

I kväll möttes Schweiz och Finland i Zürich. Resterande matcher under helgen kommer att spelas i Malmö.

Förbundskapten Sam Hallam om förlusten mot Tjeckien:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Beijer Hockey Games

Tjeckien logo

Tjeckien

2 - 1

Sverige logo

Sverige

1-0, 0-0, 0-1, 1-0
Malmö
Publik: 5132

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.