Ex-leksingen Mikael Ruohomaa avgjorde för Frölunda – kvitterade matchserien

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda slog Leksand med 4-2 och utjämnade SM-kvartsfinalen till 1-1 i matchserien. Ex-leksingen Mikael Ruohomaa avgjorde med sitt 3-2-mål.

– Bra att vi svarade tillbaka i tredje och att de långa anfallen gick i vår favör. Vi skapade tillräckligt med lägen för att vinna, säger Frölundas Max Friberg, som styrde in 1-0.

– Det här kan mycket väl bli en Game 7, säger Friberg om matchserien.

Med mindre än sju minuter kvar kvitterade Leksands Peter Cehlarik till 2-2 men 67 sekunder senare kom Ruohomaa fram på högerkanten och hittade luckan vid Mantas Armalis bortre stolpe för 3-2.

”Vi slarvade bort det”

Ruohomaa kom mitt under säsongen från Modo efter att de två senaste åren spelat i Leksand.

– Vi slarvade bort det. När vi får kvitteringen får vi inte släppa till och ge honom så mycket tid, säger Leksands tränare Challe Berglund om Ruohomaas matchvinnande mål till TV4 Play.

– Vi har varit i Scandinavium och snott en match och har 1-1 med oss härifrån även om det smakat bättre med 2-0, säger Berglund, vars Leksand nu har två matcher på hemmais.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

4 - 2

Leksands IF logo

Leksands IF

1-0, 1-1, 2-1
Scandinavium, Göteborg
Publik: 12044

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.