Joel Lundqvist fick lyfta bucklan 2017. Blir det repris i kväll? Foto: TT / SVT

Frölunda går för ny CHL-titel: ”Kommer att vara ett mäktigt tryck”

Uppdaterad
Publicerad
I kväll kan Frölunda för tredje gången på fem år få lyfta bucklan som CHL-mästare.
– De har ett mäktigt facit, men det kommer att bli väldigt tufft, säger SVT:s expert Jonas Andersson om kvällens final mot München.

På de fem år CHL-turneringen funnits har Frölunda gått till final fyra gånger. Men kvällens finalmotståndare, tyska München, ska inte underskattas.

– München är ett bra lag inte bara i inhemska ligan utan även på bortpalan. Det är ett vinnande lag, de har vunnit tyska ligan i tre år på raken. Det är helt ovisst och det finns ingen solklar favorit, säger SVT:s expert Jonas Andersson.

”Jobbiga att möta”

För att ta hem titeln måste Frölunda överlista München-målvakten Danny aus den Birken.

– Han är en stjärnmålvakt, en av de bästa målvakterna i hela CHL och inhemska ligan.

– München har en stor bredd, ingen riktig superstjärna kanske, men de har många som levererar poäng så de blir jobbiga att möta. De har tre stycken formationer som verkligen levererar offensivt.

För Frölunda gäller det att verkligen dra nytta av sina styrkor och fördelar.

– Det är väldigt viktigt att de spelar som de gör när de är som bäst, forecheckar och spelar aggressivt. Från Frölunda förväntar jag mig full fart från första början och att de tar tag i matchen direkt.

En viktig nyckel blir spelet i powerplay, tror Andersson.

– Frölunda har ett jättebra powerplay men München har väldiga svårigheter. Det kan fälla avgörandet.

”Mäktigt tryck”

Frölunda har hemmaplansfördel på grund av fler inspelade poäng i grundserien, och Scandinavium såldes ut redan för flera veckor sedan.

– Det kommer att vara ett mäktigt tryck. Det är en av de bästa arenorna när det är fullsatt. De har visserligen inte spelat lika bra på hemmaplan tidigare under säsongen, men det kan vara här det vänder.

SVT sänder finalen med start 18.50 i SVT2 och SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer