Experten: ”Är övertygad om att det här är deras år”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelas första matcherna i SDHL-slutspelet.

Kan Luleå försvara titeln eller kommer något annat lag ta hem guldet?

SVT:s expert Maria Rooth svarar på tre frågor om slutspelet.

Hör experten Maria Rooth svara på tre frågor om slutspelet i spelaren ovan och nedan kan du se hur hon tippar kvartsfinalerna.

Maria Rooth tippar kvartsfinalerna

Brynäs – Leksand 2-0

Kommentar: Brynäs är enormt stora favoriter. De kommer vinna ganska enkelt med 2-0 i matcher, det är jag ganska övertygad om. Leksand har haft det struligt. De har i och för sig ingenting att förlora i en sån här matchserie, men med den offensiven Brynäs har kommer de vara omotliga i den kvarten.

Linköping – SDE 2-0

Kommentar: Jag tror att Linköping kommer gå vidare, kan bli 2-1 men jag tror 2-0. De har växlat upp under säsongen och ser ut som ett mästerskapslag så jag tror att de kommer gå vinnande ur striden.

Luleå – Djurgården 2-0

Kommentar: Det kan nog bli en ganska tuff batalj. Jag tror att Djurgården kommer streta emot ganska väl, men att Luleå kommer stå som segrare i slutändan där. De är alldeles för bra för att ramla ut i en kvartsfinal.

HV71 – Modo 1-2

Kommentar: Det här är den mest ovissa kvartsfinalen. Jag skulle äga att båda lagen kan stå som segrare i slutändan. Det blir ju lite av en revansch för Modo i år då de slogs ut av HV förra året. Det här blir en tajt kamp, i princip omöjlig att gissa sig till på förhand tycker jag. Men jag tror kanske att Modo är så pass revanschsugna i år att de kommer så där som segrare med 2-1 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.