Fanny Rask. Foto: Bildbyrån.

Fanny Rask slutar med ishockeyn: ”Ett mörkt jävla hål”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsstjärnan Fanny Rask meddelar på sociala medier att hon slutar med ishockeyn.
”Min dröm har varit att få stå på helt egna ben. Att få leva på hockeyn på riktigt. Inte vakna upp varje år i april med ett tomt konto, en ångest och skuldkänslor som kastar en in i ett mörkt jävla hål”, skriver hon på Instagram.

Den landslagsmeriterade forwarden, Fanny Rask, meddelar i ett långt inlägg på sin Instagram att hon slutar med ishockeyn.

Rask skriver att den här våren har gett henne tid till att tänka och fundera över hur hon egentligen mår.

”Det här är mitt liv, i min lilla bubbla. Mitt liv har varit hockeyn. Jag har andats, levt, rest, ätit, sovit, spelat och tränat HOCKEY. I stort sett hela mitt liv. Jag har satt allt annat på pause, bara kört på. Dragit min kropp, hjärna och ekonomi i botten. Och nu är jag fick ofrivilligt fick tid att tänka igenom allt så har jag svårt att förstå hur det kan vara värt det”, skriver Rask.

”Ett mörkt jävla hål”

Hon förklarar i sitt inlägg att det ekonomiska är en stor bidragande faktor till hennes beslut.

”Min dröm har alltid varit att få spela hockey, helst på heltid hela tiden. Jag fick testa på det ett tag och det är jag enormt tacksam för. Men det är inte helt hållbart att leva på någon annan. Och min dröm har varit att få stå på helt egna ben. Att få leva på hockeyn på riktigt. Inte vakna upp varje år i april med ett tomt konto, en ångest och skuldkänslor som kastar en in i ett mörkt jävla hål. Hallå, vem fan är du och vad har du gjort med ditt liv, osv.”

”Hoppas det finns några kvar”

Rask hoppas i framtiden på en ljusare tid för damhockeyn, även om hon inte kommer att vara en del utav den.

”Jag hoppas någonstans att jag har fel. Att det finns en bättre framtid för damhockeyn. Nej inga miljoner. Det har aldrig handlat om mijoner. Bara en chans att få lägga 100% på hockeyn, inget annat och överleva med en lön som täcker vanliga utgifter som hyra, mat, gym, transport, mindre nöjen och ett litet sparkonto.”

Fanny Rask representerade den senaste säsongen AIK, laget som hon vann SM-guld med säsongen 12/13.

”Jag hoppas det finns några kvar som orkar dra vidare och som jobbar för att det ska finnas en framtid för damhockeyn. Min energi är slut, jag är tom och jag är ledsen”, skriver Rask.

ARKIV: Hon hoppas på bättre förutsättningar för damhockeyn (18 februari, 2020)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer