Rögle firar efter 3-1-målet Foto: Bildbyrån/Anders Bjurö

Rögle spökar fortsatt för FBK

Serieledande Färjestad fortsätter ha svårt för Rögle. Rögle, som inför matchen var tabelljumbo, blev första lag denna säsong att slå Färjestad under ordinarie matchtid.

Serieledande Färjestad, som förra säsongen förlorade alla matcher mot Rögle, tog ledningen sju minuter efter matchstart.

Per Åslund satte 1-0 för värmlänningarna efter klapp-klapp-spel tillsammans med Markus Nilsson och Linus Persson.

Men tabelljumbon Rögles starka facit mot Färjestad såg ut att skina igenom då skåningarna vände underläget till ledningen efter en lysande start i den andra perioden.

Ted Brithén kvitterade till 1-1 efter 15 sekunder och två minuter senare noterades han även för en assist när hemmalaget gjorde 2-1 i powerplay. Ludvig Rensfeldt skrev in sig i målprotokollet genom en styrning.

I inledningen av tredje perioden fick Rögle spela i två numerära överlägen och det utnyttjade laget. Juhamatti Aaltonen la pucken på mål och den letade sig in bakom Lars Haugen i Färjestads kasse. Ted Brithén assisterade även denna gång.

När Rögle mitt i den sista perioden gjorde 4-1 genom Edwin Hedberg stod det klart att Rögle fortsätter att spöka för Färjestad.

Skånelaget vann till slut med 5-2 och tog sin första trepoängare för säsongen. Laget lämnade också jumboplatsen.