Ville Leskinen. Foto: Bildbyrån

Ville Leskinen lämnar Färjestad med omedelbar verkan

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll tar Färjestad emot Frölunda i CHL:s åttondelsfinal. Och med bara tre timmar innan match meddelar Färjestad att Ville Leskinen lämnar klubben med omedelbar verkan.

– Vi har kommit överens om att skiljas, och vi gör det i samförstånd, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson.

Det blev 7 poäng på 20 matcher i Färjestad (14 SHL + 6 CHL) för Ville Leskinen. Men nu har klubben tagit ett gemensamt beslut med den 25-årige finländaren att det är dags att lämna.

– Tråkigt helt enkelt. Ville har ju inte kommit upp i önskad nivå, det tycker varken han eller vi. Vi har därför kommit överens om att skiljas, och vi gör det i samförstånd, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

”Helt ärligt för dyr”

Färjestad hade höga förväntningar på stjärnvärvningen Leskinen när kontraktet skrevs innan säsongen. Då kom han från finska Kärpät.

– Han var, när vi skrev med honom, en av Europas mest eftertraktade spelare som flugit fram i den finska ligan de tre senaste säsongerna och gjort massor av poäng, säger Jakobsson och fortsätter:

– Vi är inne i november nu och vi gör många mål. Vi har för dagen tre spelare i topp fyra i poängligan. Såklart hade vi en förväntan på att Leskinen skulle vara där uppe. När vi nu ändå känner att vi producerar bra framåt så blir han, helt ärligt, för dyr för att ha långt ner i laget.

Lasch spelklar för Frölunda

Det fanns orosmoln även för Frölunda som riskerade att behöva klara sig utan sin skyttekung Ryan Lasch i kvällens möte. Men nu bekräftar klubben för SVT Sport att han är klar för spel.

Amerikanen har dragits med en skada och tränade inte tillsammans med laget under måndagen.

Returmötet mellan Färjestad och Frölunda spelas på tisdag nästa vecka och sänds i SVT.

Fem svenska lag i slutspel

Även svensklagen Skellefteå och Djurgården spelar mot varandra i CHL ikväll. Luleå möter schweiziska Bern och börjar på bortais.

Matchen mellan Skellefteå och Djurgården sänd i SVT och du kan se den HÄR. Även höjdpunkter och intervjuer kommer att visas från övriga matcher.

Färjestad inför CHL-mötet mot Frölunda: ”Brukar alltid vara heta känslor”

Åttondelsfinalerna i Champions Hockey League

12 NOVEMBER

Yunost Minsk – Red Bull München

HC Pilsenn – Lausanne HC

Skellefteå AIK – Djurgården Hockey

Färjestad BK – Frölunda HC

Tappara Tampere – EV Zug

Augsburger Panther – EHC Biel-Bienne

SC Bern – Luleå HF

13 NOVEMBER:

Mountfield HK – Adler Mannheim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.