Joakim Nygårds Färjestad sänker lönerna. Foto: Bildbyrån

Färjestad sänker lönerna

Uppdaterad
Publicerad

SHL-klubben Färjestad sänker lönerna för hela organisationen. Det ekonomiska läget beskrivs som kritiskt.
– Att göra våld på den enskildes privata ekonomi är ingen rolig process, men som läget är nu är det nödvändigt, säger vd:n Stefan Larsson till klubbens webbplats.

De ekonomiska effekterna av coronapandemin blir allt allvarligare för landets idrottsklubbar. Tidigare i veckan framkom att Brynäs förbereder ett sparpaket och enligt uppgift kan runt tio anställda på kansliet komma att varslas. Nu är det SHL-kollegan Färjestad som tvingas sänka lönerna för samtliga sina anställda.

– Vi har sedan en tid kommit överens med föreningens anställda om ett löneavstående. Då pratar vi all personal, allt från administration till sporten, som kommer att avstå viss del av lönen, säger Stefan Larsson.

Sänkningar upp til tio procent

Han säger till Värmlands Folkblad att överenskommelsen i första hand gäller i tre månader och att klubben sparar 1,3-1,4 miljoner kronor. På frågan hur mycket de anställda gått ned i lön svarar Larsson:

– Det är lite olika beroende på lönekategori, men upp till tio procent ligger det på.

Uppsägningar inte aktuella

Färjestad har tidigare i veckan meddelat att den ekonomiska prognosen för denna säsong landar på blytunga 34 miljoner kronor i förlust.

I nuläget är det inte aktuellt att säga upp personal, men det är inget som heller utesluts.

KLIPP: Lias nätade i sin comeback (22 oktober, 2020)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer