Färjestad studsade tillbaka i förlängningen

Uppdaterad
Publicerad

Färjestads comeback i Europaspel inleddes med två raka segrar. Därefter har det börjat gå något trögare.

I matchen mot Banská Bystrica hamnade de i trippla underlägen men kunde ta matchen till förlängning där Victor Ejdsell avgjorde till 4-3.

– En svårspelad match där Färjestad är bättre men faller in i en bekvämligheten som man inte ska, säger SVT Sports expert, Nisse Ekman.

Färjestad inledde årets CHL-äventyr med att köra över Banská Bystrica med 6-1. På bortaplan blev det i dag en mer jämn match där FBK ändå drog det längsta strået.

Kan bli klara för slutspel redan under kvällen

Tre gånger om hamnade Färjestad i underläge borta mot Banská Bystrica. Tre gånger om lyckades de komma tillbaka där Per Åslund lyckades kvittera i slutskedet av matchen. Banská Bystrica fick chansen att avgöra matchen genom att spela i numerärt överläge i sammanlagt fyra minuter.

Färjestad höll undan och väl i förlängningen styrde Victor Ejdsell in en hård passning från Jonathon Blum och fixade två viktiga poäng för Färjestad, som under vägen hem till Värmland ikväll kan bli klara för slutspel.

Om finallaget från i fjol, München, besegrar Ambri-Piotta i kväll så innebär det att München och Färjestad är klara för slutspel.

Det skulle sätta mindre press på Färjestad inför det avgörande dubbelmöte mot München som kommer avsluta gruppspelet i CHL senare i höst.

Champions Hockey League

HC05 Banská Bystrica logo

HC05 Banská Bystrica

3 - 4

Färjestad BK logo

Färjestad BK

1-0, 0-1, 2-2, 0-1
Zimný štadión Banská Bystrica, Banská Bystrica
Publik: 1695

Första perioden

  • 1-0MålHickmott (Wahl/Southorn)
    01:06

Andra perioden

  • 05:02
    1-1MålErixon (Åslund)

Tredje perioden

  • 2-1MålJääskeläinen
    02:58
  • 11:32
    2-2MålNilsson (Åslund)
  • 3-2MålLamper (Slovák)
    13:38
  • 16:11
    3-3MålÅslund (Blum/Johansson)

Förlängning

  • 64:40
    3-4MålEjdsell

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.