Färjestad besegrade Örebro. Foto: Bildbyrån

Färjestad vann rivalmötet mot Örebro

Det satt långt inne. Men till slut kom det ett avgörande mellan Färjestad och Örebro när Victor Ejdsell avgjorde för hemmalaget med fyra minuter kvar av matchen när han från blålinjen satte 2-1 i Karlstadslagets 3-1-seger.

– Det var skönt att hänga dit den, skön seger, säger matchhjälten till C More.

Det var Örebro för hela slanten inledningsvis i Karlstad. Men nära skjuter ingen hare, och trots ramträffar för gästerna var det istället Färjestad som tog ledningen i första perioden. I ett powerplay kunde Per Åslund styra in en skottpass från Marcus Nilsson med dryga minuten kvar av perioden.

Svaret skulle dock komma snabbt i andra perioden. I svallvågorna efter ett powerplay kunde Örebro ta tillvara på slarv från Färjestad i egen zon, och Linus Öberg lyckades sätta 1-1 efter att ha fått stå helt ren i slottet.

Örebro pressade sedan på för ett ledningsmål, men efter halva perioden tog Färjestad över totalt och var ytterst nära att återta ledningen. Men Dominik Furch stod i vägen, och den enda pucken han släppte förbi sig räddades av stolpen.

Sent avgörande för Färjestad

I tredje perioden parkerade Färjestad långa stunder i Örebrozonen, dock utan att skapa de riktigt heta chanserna. Det var snarare Örebro som skapade de vassaste chanserna när de i kontringsspelet var nära att ta ledningen. Men till slut skulle trots allt hemmafansen få jubla. När Victor Ejdsell efter ett långt Färjestadsanfall med fyra minuter kvar höll i pucken vid blålinjen och drog iväg ett handledsskott kunde inte en skymd Furch stå emot längre.

– Det var skönt att hänga dit den, säger Ejdsell till C More.

Med en minut kvar kunde sedan Gustav Rydahl punktera matchen med 3-1 i öppen bur, och säkrade Färjestads första seger mot Örebro för säsongen.

– Jag tycker att det är en jämn match. Jag tycker att vi äter oss in mer och mer, säger Ejdsell.