Joakim Nygårds gratuleras till ett av sina mål. Foto: TT

Färjestad vann tät match över Växjö

Färjestad vann en tät och tuff, men inte ful, match över Växjö med 4-2. Matchvinnare blev Edmontonspelaren Joakim Nygård som höll sig framme vid motståndarkassen två gånger om. Även Daniel Viksten blev tvåmålsskytt.

Efter en ganska intetsägande första period fick Växjö spela i power play i början av den andra.

Och då hände det saker. Andrew Calof satte 1-0 efter ett klapp-klapp-spel med Fredrik Karlström och Miika Koivisto. Snyggt och effektivt.

Målet fick hemmalaget att vakna. Färjestad vaskade fram några chanser och kvitteringen hängde i luften. Och den kom också, även det målet kom i numerärt överläge och efter ett fint anfall. Joakim Nygård styrde in ett skott från blå av Jesse Virtanen.

Powerplaymål nr 3

Lite senare kom matchens tredje powerplaymål då Joakim Nygård ånyo höll sig framme, den här gången från en passning från Mikael Lindqvist som dribblade sig in mot mål och la pucken snett bakåt.

Innan perioden var slut utökade Färjestad till 3-1 då man erövrade pucken i mittzon och kom i ett tre mot ett-läge. Daniel Viksten vispade upp pucken stenhårt utan chans för Viktor Fasth i Växjökassen.

Växjö kom närmare

I den tredje perioden inledde Färjestad starkt och kontrollerade de första minuterna. Men det var ändå Växjö som gjorde nästa mål. Efter videogranskning konstaterades att Emil Pettersson inte gjorde något fel då han styrde in Juuso Vainos skott till 2-3.

I slutet av matchen gjorde Växjö ett rejält försök att kvittera. Med 1.20 åkte målvakten Viktor Fasth ut och Växjö pressade på tungt. I några sekunder blev två Färjestadsspelare av med sina klubbor samtidigt men Daniel Viksten fick tag i pucken och samtidigt som han åkte på en riktigt ful tackling mot huvudet av Ilari Melart så lyckades han raka in pucken från egen försvarszon.

– Jag såg att han kom och det var tur att jag kunde vända bort huvudet, sa Daniel Viksten till CMore.

KLIPP: Tionde raka för Växjö (10 december 2020)