Färjestad vann trots två matchstraff

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad gjorde det inte enkelt för sig borta mot Frölunda. Laget drog på sig två stycken matchstraff och Frölunda pepprade på med skott. Men för Adam Werner i målet var allt enkelt – han tog allt. I 3-0-segern hade dessutom den förre Frölunda-spelaren Gustav Rydahl en rolig kväll.

Adam Werner tornade upp sig till ett spöke för Frölunda i Scandinavium. Under flera intensiva perioder stod han pall för allt som indianerna skickade mot honom.

Det var framförallt under mittenperioden som Werner klev fram. För under en period på åtta minuter drog Färjestad på sig inte mindre än två matchstraff. Först för en tackling i ryggen från Linus Johansson och sedan för en ”Checking to the head” av Jesse Virtanen.

Färjestad hade en kort period mellan de matchstraffen. Då passade Ilari Melart spräcka nollan.

”Går för långsamt”

– Powerplayt är för dåligt. Vi går ner i tempo och det går för långsamt. Vi går ner oss och skapar för lite, säger en frustrerad Joel Lundqvist till C More.

Och med Werners storspel i mål räckte det. Frölunda gjorde inga fler mål och dessutom fyllde den förre Frölundaspelaren Gustav Rydahl på med ett krigarmål.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

0 - 3

Färjestad BK logo

Färjestad BK

0-0, 0-1, 0-2
Scandinavium, Göteborg
Publik: 10560

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.