Färjestad vinnare i intensiv premiär

Uppdaterad
Publicerad

Premiärmötet mellan Färjestad och HV71 innehöll både målchanser, bra räddningar, och heta känslor. Till slut stod hemmalaget Färjestad som vinnare i första SHL-matchen för lagen.

HV71:s målvakt Fredrik Sandström hade en hel del att göra i början av första perioden, sedan fick även Färjestads målvakt Markus Svensson händerna fulla. Det var bra målvaktsinsatser från båda håll och ställningen var 0-0 efter första perioden.

Efter halva matchen var det fortfarande mållöst, trots att chanserna avlöst varandra.

Med fyra minuter kvar att spela av den andra perioden kom då slutligen målet. Hemmalaget Färjestad tog ledningen med 1-0 genom Johan Ryno.

Jagade kvitteringsmål

I den sista perioden fortsatte HV71 jaga ett kvitteringsmål. Men i powerplay passade Färjestad istället på att utöka sin ledning till 2-0 genom Mikael Wikstrand.

Med fem minuter kvar satt då äntligen det där målet som HV71 jagat när Mattias Tedenby satte pucken i mål. Reduceringsmålet för bortalaget gav liv åt matchen igen.

HV71 chansade i slutet med att plocka bort målvakten – något som slutade med ytterligare ett mål för Färjestad.

– Färjestad vinner helt rättvist. Jag tycker de har andra perioden. Vi har inte riktigt den här udden, de jobbar ner oss och skapar otroligt många chanser. Ändå tycker jag matchen lever när vi får in 1-2 , säger HV71:s assisterande tränare Stephan Lundh till C More.

– De ligger på, ger oss ingen tid, de är starka skridskoåkare. Vi borde ha utnyttjat att kanske göra något mål i powerplay. Vi har inte de där riktigt bra chanserna.

”Vi för spelet”

Färjestads målvakt Markus Svensson säger så här till C More om lagets insats:

– Jag tycker vi gör en väldigt stabil match i dag. Jag tycker vi för spelet matchen igenom och vi är aktiva. vi skapar mycket lägen men de försvarar sig bra och deras keeper är jäkligt vass. Det var tight men jätteskönt.

– Skönt att vi får med oss tre poäng direkt.

SHL

Färjestad BK logo

Färjestad BK

3 - 1

HV71 logo

HV71

0-0, 1-0, 2-1
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 7232

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.