Både Timrå och Björklöven vann i kväll. Foto: Bildbyrån

Favoriterna Timrå och Björklöven ordnade matchbollar i Hockeyallsvenskans slutspel

Timrå och Björklöverna är två av de största favoriterna i Hockeyallsvenskans slutspel.

Men båda lagen har fått en tuff start i sina matchserier.

I kväll motsvarade dock båda lagen förväntningarna – och har nu två chanser att ordna semifinalplatserna.

Björklöven vann förra säsongens Hockeyallsvenska med rekordmånga poäng, men missade chansen att gå upp till SHL på grund av coronapandemin.

Även i år är laget ett av de som har chansen att gå upp till SHL, även om det var Timrå som tog hem grundserien, och är största favorit till den åtråvärda SHL-platsen – som går till laget som vinner slutspelet.

Favoritvinster

Men båda lagen hade ”bara” 1–1 i matcher i sina respektive kvartsfinalserier, inför kvällens tredje match i bäst av fem-serierna.

Men i kväll vann båda lagen, och skaffade sig matchbollar.

Mora inledde bäst

För Björklöven, som mötte Mora, var det en svängig match. Mora inledde bäst och tog ledningen i den första perioden.

I den andra perioden växlade dock Björklöven upp, och gick upp till en 4–2-ledning, innan NHL-meriterade J.T. Brown i princip avgjorde matchen med att sätta 5–2 7.39 in i den tredje perioden.

Jämnt för Timrå

Måns Carlsson reducerade till 3–5 knappt två minuter senare, men närmare så kom inte Mora, trots ett stundtals hårt tryck.

För Timrå var det en jämn match, där Viktor Lodins mål, som kom drygt halvvägs – och godkändes först efter videogranskning – in i den första perioden blev matchens enda.

Därmed har både Björklöven och Timrå två chanser att avgöra kvartsfinalserien. Första chansen kommer på söndag.

– Vi gillar sättet vi spelar på nu och ska försöka göra samma sak på söndag, och förhoppningsvis vinna då, säger Alex Hutchings, som gjorde ett av Björklövens mål, till C More.

Mer från hockeyallsvenskan: Kristianstad klarade sig kvar efter övertidsdrama (23 mars 2021)