Bo ”Kulon” Lennartsson har gått bort. Foto: TT Nyhetsbyrå

FBK:s guldtränare Bo ”Kulon” Lennartsson död

Uppdaterad
Publicerad

Bo ”Kulon” Lennartsson, mångårig medarbetare i Färjestads BK och guldtränare i SHL-klubben säsongen 1997–1998, har dött efter en tids sjukdom. ”En glädjespridare med en enorm förmåga att få saker att fungera”, skriver Färjestad på sin hemsida.

Bo ”Kulon” Lennartsson var en mångårig medarbetare i Färjestads BK. Han vann SM-guld med klubben som tränare säsongen 1997–1998 och förärades efteråt med utmärkelsen Årets coach.

Det var dock inte bara i båset han gjorde avtryck. Lennartsson var även pådrivande i bildandet av Champions Hockey League där han varit sportchef de senaste åren. Dessutom var han med och grundade Färjestad BK Hockeyallians som jobbar för att stärka klubbarna i den värmländska ishockeyn.

På senare år är det som ansvarig för satsningen på damhockeyn i Färjestad som Lennartsson varit aktiv i klubben.

”Bo Lennartsson kommer att vara saknad av alla oss som haft äran att ha honom i vår vardag. En glädjespridare med en enorm förmåga att få saker att fungera”, skriver Färjestad och fortsätter: ”Våra tankar går till familjen”.

Bo ”Kulon” Lennartsson blev 65 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.