Skandalscener i Mora

Uppdaterad
Publicerad

I matchen mellan Mora och Malmö uppstod det märkliga scener. Malmö fick matchstraff efter att Jens Olsson puttat till en av pojkarna som skrapat isen efter att han kört omkull Olsson med skyffeln.

– Det brann till i huvudet på mig, jag blev förbannad på det han gjorde, han gjorde likadant i första perioden. Hade jag kunnat ha det ogjort så hade det varit det bästa, men nu hände det. Jag får inte göra så nästa gång, säger han Olsson till Expressen.

I ett av reklamavbrotten så stod Olsson och lutade sig vid sargen, precis där en av de som skulle skrapa isen ville komma fram. Efter en kort ordväxling valde pojken med skyffeln att trycka till Olsson med skyffeln och Malmö-spelaren gick omkull. En ilsken Olsson gav sig på pojken med resultat att flera Mora-spelare skyndade till för att försvara ”sin” ispojke.

– Jag har aldrig någonsin varit med om något liknande, säger domare Wolmar Edqvist till C More. Edqvist fick sedan hjälp av att bedöma situationen av situationsrummet.

När allt lugnat ned sig så fick Olsson lämna matchen med ett matchstraff och förlust mot Mora.

– Regeln säger att man får matchstraff om man bråkar med funktionär eller åskådare. Det var en otroligt rörig match från första till sista minut, konstaterade Edqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.