Finland övertygade – tre snabba mål sänkte Slovakien

Ett trögstartat Finland har vaknat.

Tre mål på knappa tio minuter säkrade segern mot Slovakien.

– Jag tycker Finland gör en jättebra match. De visar att de tydligt är att räkna med i JVM, säger SVT:s hockeyexpert Mikael Renberg efter Finlands 5–1-seger.

Finland har varit trögstartade så här långt in i JVM och släppte till de två bästa chanserna i matchen i inledningen mot Slovakien.

Men sen fick de chansen i spel fem mot tre och då blev det för mycket för slovakerna.

JVM i ishockey

Chicagos Henri Jokiharju slog till drygt tolv minuter in i första perioden. Sedan kunde Santeri Virtanen utöka till 2–0, fenomenalt förarbete av Urho Vaakanainen.

– Finland har dominerat, sade SVT:s kommentator Chris Härenstam efter inledningsperioden.

Tidigt i mittperioden kunde Ville Heinola göra Finlands andra mål i numerärt överläge, något som mer eller mindre stängde matchen.

– De skulle ha gjort fler mål. Det hade varit rättvist, säger Renberg.