Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv. Foto: Bildbyrån

Garpenlövs mardrömsstart: Förlust i tre raka matcher

Uppdaterad
Publicerad

Johan Garpenlöv gjorde sina första matcher som förbundskapten för Tre Kronor i Euro Hockey Tour-turneringen Karjala Tournament. Då de på söndagen förlorade med 2-1 mot Finland satte han punkt för en misslyckad första turnering.

– Att vi inte vann någon match är tråkigt. Speciellt för grabbarna. Vi får ta med lärdom från den här turneringen, säger Garpenlöv till SVT Sport.

Först förlorade man mot turneringssegraren Tjeckien, sedan på straffar mot Ryssland och så avslutande man med att inte räcka till i rivalmötet med de finländska lejonen.

Finland gjorde 1-0 genom Mikko Lehtonen i den första perioden och i den andra avslutade Miro Aaltonen ett mönsteranfall som väckte ett fulsatt Hartwall Arena rejält.

Sverige reducerade genom Olle Alsing, men det stannade där och därmed blev det ingen seger i Garpenlövs första turnering som huvudansvarig.

– Resultatmässigt är det underkänt, men spelmässigt har Sverige ett för tunt material för att kunna vara med och konkurrera med Tjeckien, Ryssland och Finland, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

En av de som gjorde en bra turnering var Carl Klingberg, till vardags i schweiziska Zug.

– Det är resultatmässigt underkänt. Vi är här för att försöka vinna matcher. Så det är tråkigt, säger han.

Finland hade en tredje puck i mål också. Det godkändes efter videogranskning, men sedan utmanade förbundskapten Johan Garpenlöv på grund av ett slag mot Adam Reideborn i det svenska målet. Då fick Sverige rätt och målet underkändes. Hela proceduren tog sammanlagt över åtta minuter.

Karjala Tournament

Finland logo

Finland

2 - 1

Sverige logo

Sverige

1-0, 1-1, 0-0
Hartwall Arena, Helsingfors
Publik: 12443

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.