Finland till semifinal – SDHL-stjärnor avgjorde

Uppdaterad
Publicerad

Tjeckien tog till och med ledningen mot Finland, men sedan vaknade Finland och vände matchen till 3-1. Därmed ställs Damlejonen mot Kanada i semifinal i VM på hemmais i Esbo.

Först gjorde Luleåspelaren Michelle Karvinen 1-1 innan hon spelade fram till Linköpings Susanna Tapani väldigt snyggt. Efter 36 spelade minuter var ställningen 2-1.

Finland var rätt så slarviga genom hela matchen, men i den tredje perioden drämde Luleås stjärnback Jenni Hiirikoski in 3-1, igen på passning av lagkamraten Karvinen.

Ishockey-VM

– I de stora matcherna ska de stora spelarna kliva fram och det är precis det som Hiirkoski och Karvinen gör här, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Finland möter nu Kanada, som slog ut Tyskland i kvarten, i semifinal. Då lagen möttes i gruppspelet vann nordamerikanskorna med 6-1.

– Jag tror inte vi ska dra för stora slutsatser av den matchen för Finland kommer att göra bättre ifrån sig i semifinalen, säger SVT Sports kommentator Chris Härenstam.

VM

Finland logo

Finland

3 - 1

Tjeckien logo

Tjeckien

0-0, 2-1, 1-0
Espoo
Publik: 3290

Så spelas semifinalerna

Finland-Kanada

USA-Ryssland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet