Sverige föll mot Finland – trots 2-0-ledning

Trots ledning med 2-0 förlorade Sverige mot Finland i Channel One Cup med 3-2.

Jani Lajunen avgjorde matchen med ett hårt handledsskott i friläge, drygt två minuter från slutet.

– Jag är jättebesviken, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grönborg till TV12.

Sverige fick en smakstart när Färjestads Michael Lindqvist tryckte in 1-0 i powerplay efter assist av Joel Kellman. Målet var hans första i Tre Kronor.

– Kul. Jag fick en fin pass av Joel så det var bara sätt dit den, säger han till TV12.

I den andra perioden följde Luleås Emil Larsson upp med att sätta dit 2-0 efter en snygg passning av John Norman.

Oula Palve reducerade till 2-1 i powerplay med tre minuter kvar av perioden och Finland kom in i matchen. Och efter att Antti Kalapudas kvitterat knappt fem minuter in i den tredje perioden tog Finland över matchen.

”Grönborg: Jättebesviken”

Med drygt två minuter kvar avgjorde sedan Jani Lajunen matchen med ett handledsskott i friläge.

– Jag är jättebesviken så klart. De var större och starkare och vinner fler närkamper, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grönborg till TV12.

Sverige har därmed två förluster i turneringen efter att ha förlorat premiären mot Ryssland efter straffar. Sverige möter Tjeckien i avslutningsmatchen i morgon.