Finländsk duo bakom Örebros seger

Det krävdes en finländsk show för att Örebro skulle besegra HV71 med 3–0 och bryta trenden efter fem raka SHL-förluster. Sakari Manninen gjorde matchens alla mål och målvakten Eero Kilpeläinen höll nollan.

– Sakari Manninen är glödhet, sade tränaren Niklas Sundblad till CMore.

Säsongen började strålande för Örebro och i oktober höll laget till i tabelltoppen. Men i mörka november rasade allt. Inför mötet med HV71 hade Örebro bara två vinster de senaste elva matcherna och fem raka förluster.

Nu hoppas örebroarna att december ska bli en betydligt bättre månad.

Och det har börjat på bästa sätt, med en 3–0-seger mot HV71 – tack vare den finläska superkvällen i Behrn arena.

Jämn inledning

Inledningen var annars jämn och målchanser skapades i båda riktningarna – men första perioden förblev mållös och lagens båda målvakter storspelade.

Örebro kom ut ännu piggare i andra perioden och då presenterade sig den OS-aktuelle och snabbskrinnande finländaren Sakari Manninen sig med två fina och snabba mål.

Tre minuter in i andra perioden tryckte Manninen in en sargretur bakom Fredrik Pettersson-Wentzel – efter ett flygande anfall av Manninen och landsmannen Jere Salinen.

Och drygt två minuter före andra periodpausen lyfte Sakari Manninen in 2–0 med en backhand bakom målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel.

”Väldigt nöjd”

Tränaren Niklas Sundblad var nöjd med hemmaspelet i allmänhet och kedjan Sakari Manninen, Tom Wandell och Jere Sallinen i synnerhet. Inför tredje perioden sade han till C More:

– Jag är väldigt nöjd med den enheten. Sakari Manninen är ju glödhet.

– Vi gör en riktigt bra andra period och har härlig fart på skridskorna. Nu är det bara att jobba vidare.

Men Manninen skulle bli ännu hetare. Sakari Manninen hade nämligen inte fått nog – efter drygt halva tredje perioden fullbordade han sitt hattrick, och det var återigen efter ett fint förarbete av landsmannen Jere Sallinen.

Sakari Manninen gjorde därmed sitt sjunde mål den här säsongen, varav fem har kommit mot HV71 då han blev tvåmålsskytt i förra mötet i Jönköping.