Jori Lehtera är dömd till fängelse. Foto: Bildbyrån

Finländska NHL-stjärnan Jori Lehterä dömd till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den landslagsmeriterade NHL-forwarden Jori Lehterä dömdes av tingsrätten i Birkaland till fyra månaders villkorligt fängelse för narkotikabrott. Han ska ha innehaft 6 gram kokain och försökt köpa ett gram till. Själv har han bestridit anklagelserna, skriver finländska Hufvudstadsbladet.

Lehterä till vardags i Philadelphia Flyers är en av de åtalade i en större narkotikahärva i Tammerforsregionen där totalt 22 personer är misstänkta. Lehterä ska ha försökt köpa kokain. Detta enligt ett inspelat samtal mellan Lehterä och en annan av de åtalade.

– Tingsrätten anser att det varit frågan om ett telefonsamtal som är mycket typiskt för narkotikahandel och samtidigt ett fullständigt främmande sätt att diskutera ifall det bara varit frågan om ett vanligt samtal vänner emellan, skriver tingsrätten enligt Yle.

Domen mot Lehterä har inte vunnit laga kraft. Han kan överklaga till hovrätten.

Nyligen blev Lehterä sänd till farmlaget Lehigh Valley Phantoms i AHL. Han har representerat Finland i OS 2014, VM 2014 och 2010, samt World Cup 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.