Patrik Laine. Foto: Aaron Doster/Bildbyrån

Fjärde matchen i nya klubben – då bänkades finländske stjärnan

Uppdaterad
Publicerad

Tvåmålskytt matchen innan – bänkad efter ett misstag matchen efter.

Det svänger om Patrik Laines inledning i Columbus Blue Jackets.

– Det sista jag vill är att bänka en spelare, säger lagets tränare John Tortorella.

För några veckor sedan bytte den finländske stjärnan Winnipeg mot Columbus Blue Jackets. Där har 22-åringen fått en bra start och gjorde bland annat två mål mot Carolina Hurricanes i söndagskväll. Men när lagen möttes igen i natt så gick det inte riktigt lika bra.

Efter ett misstag av Laine i samband med att Carolina kvitterade till 2-2 efter drygt halva matchen så valde tränaren John Tortorella att bänka Laine resten av matchen.

Tortorella som är känd för sina hårda nypor och krävande stil förklarade beslutet efter matchen.

”Handlade inte bara om ett misstag”

– Flera saker är kopplade till detta och det handlade inte bara om ett misstag, men det är saker som vi håller innanför omklädningsrummets väggar, säger Tortorella på presskonferensen.

– Men jag kan berätta att det sista jag vill är att bänka en spelare, men om jag känner att jag måste göra det så gör jag det, fortsätter han.

Torotella säger också att han kommer att prata med Laine om det hela.

”Kommer säkert prata”

– Vi har en kultur här som jag är jävligt stolt över och den måste alla underkasta sig. Jag vet inte hur han kommer att hantera det här, men vi kommer säkert att prata om det, säger Tortorella.

Lagkamraten Jack Roslovic tror att Laine kommer starkare tillbaka.

– Jag tror att Laine kommer att vara en av våra bästa spelare i nästa match, säger han.

Columbus vann matchen med 3-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.