Finske supertalangen Kaapo Kakko. Foto: BILDBYRÅN

Finske supertalangen klar för Rangers

Uppdaterad
Publicerad

Svenskarna i New York Rangers verkar få en ny lagkamrat nästa säsong. Den finske supertalangen Kaapo Kakko har skrivit på ett treårskontrakt med klubben och kan därför finnas med i laguppställningen när NHL-säsongen inleds i början av oktober.

Kakko slog igenom rejält under ishockey-VM i maj där han var en vital del av det finländska guldlaget. Tidigare under säsongen sköt han även hem guldet i junior-VM till Finland. Dessutom hade han en stark säsong med TPS i finländska ligan där han gjorde 38 poäng (22 mål och 16 assist) på 45 matcher.

Allt detta gjorde 18-åringen hett eftertraktad inför NHL-draften som anordnades under midsommarhelgen. New York Rangers valde honom som nummer två, efter amerikanen Jack Hughes som gick till New Jersey. Under fredagseftermiddagen stod det även klart att Hughes har skrivit på sitt rookiekontrakt med New Jersey.

I New York Rangers spelar svenskkvartetten Henrik Lundqvist, Mika Zibanejad, Lias Andersson och Jesper Fast.

Kaapo Kakko gjorde ett av de snyggaste målen i ishockey-VM:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.