Florence Schelling under sin tid i Linköping. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Förre storstjärnan allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Målvaktslegendaren Florence Schelling hade änglavakt när hon råkade ut för en olycka i skidbacken.

”Jag borde ha fortsatt med hockeyn. Det verkar mindre farligt,” skriver hon på sociala medier.

I många år var hon en klippa i Linköpings mål och stoppade Sverige i OS i Sotji 2014, när Schweiz tog bronset och hon blev utsedd till turneringens mest värdefulla spelare och bästa målvakt.

I maj i fjol meddelade hon att hon lade klubban på hyllan för att göra andra saker, hon har bland annat varit tränare för Schweiz u18-damer.

För fyra veckor sedan var Schelling i skidbacken när hon råkade ut för en olycka. När hon landade hörde hon hur det knakade till i nacken och hon  kände efter så att hon hade känsel i fingrar och tår, vilket hon hade.

Ett räddningsteam fick komma och hämta henne. Väl på sjukhuset konstaterades det att hon fått en fraktur på den sjätte halskotan och nu väntar sex månaders rehabilitering för den forna målvaktsstjärnan, vilket går att följa på hennes sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.