Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här sänks Floridas lagkapten Aleksander Barkov av en huvudtackling. Foto: NHL.com/Bildbyrån

Florida fyllde isen med råttor igen – har nu 2-0 i Stanley Cup

Uppdaterad
Publicerad

Florida vann mot Edmonton med 4-1 och har nu 2-0 i finalserien om Stanley Cup. Återigen fylldes isen av råttor. I plast.

– Även om de gjorde första målet tycker jag att vi kommer ut bättre i dag och ”Bob” var otroligt bra i dag igen. Jag tycker att vårt boxplay varit extremt bra vilket är viktigt i den här typen av matcher, säger Gustav Forsling till Viaplay efter matchen.

Målvakten Sergej Bobrovsky behövde bara göra 18 räddningar men var viktig där bak. Han släppte in Mattias Ekholms 0-1, ett friläge, halvvägs in i den första perioden men spikade sedan igen.

På två matcher har ryssen bara släppt in ett mål.

Floridas kapten utgick med befarad hjärnskakning

I den tredje perioden gick Leon Draisaitl in tungt med en armbåge rätt i huvudet på Floridas kapten Aleksander Barkov, som utgick med en befarad hjärnskakning och aldrig kom tillbaka.

– Det här är inte Oprah Winfrey Show. Vad jag har för känslor spelar ingen roll, säger Floridas tränare Paul Maurice när han pressas på kommentarer kring händelsen.

Nu vänder serien från Sunrise i Florida till Edmonton för två matcher i bäst av sju-serien.

Traditionen med att fylla isen med plastråttor kommer från hemmapremiären i oktober 1995 mot Calgary. Scott Mellanby upptäckte då en råtta i omklädningsrummet som han slog ihjäl med klubban och gjorde sedan två mål, ett ”rat trick”. Sedan dess har Florida Panthers varit besatt av råttor.

NHL

Florida Panthers logo

Florida Panthers

4 - 1

Edmonton Oilers logo

Edmonton Oilers

0-1, 1-0, 3-0
Amerant Bank Arena, Sunrise, FL
Publik: 19673

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.