Se målen och hör Oliver Ekman-Larsson efter första semifinalen mot New York Rangers. Foto: SVT/Bildbyrån

Florida slog Rangers i första semifinalmötet

Florida dominerade och besegrade New York Rangers med 3–0 i den första semifinalmatchen i Stanley Cup.

– Vi spelar väl okej men tycker ändå att vi kan spela bättre, säger Floridasvensken Oliver Ekman-Larsson till SVT och den samlade svenska pressen på Madison Square Garden.

Ekman-Larsson såg ut att ha utökat till 2–0 i den tredje perioden, men det målet dömdes bort. Efter en granskning konstaterade domaren att det rörde sig om målvaktsinterference.

– Det är väl lite surt men det var säkert rätt beslut, säger Ekman Larsson om det bortdömda målet.

Utökningen noterades i stället Floridas Carter Verhaeghe för ett par minuter senare, då Rangers Alexis Lafrenières olyckligt lyckades styra in en passning i egen bur.

Sam Bennett friserade sedan slutresultatet genom mål i öppen kasse. Gustav Forsling noterades för en assist i samband med första målet.

Florida leder nu matchserien, som avgörs i bäst av sju matcher, med 1–0.

– Det är alltid skönt att få en bra start, att vinna på bortaplan, det ger självförtroende, säger Ekman-Larsson.

Hör svenske backstjärnan Oliver Ekman-Larsson i spelaren ovan.