Ulf Lundberg. Foto: Bildbyrån.

Förbundskaptenen: ”Det är riktigt starkt av laget”

Uppdaterad
Publicerad

Damkronorna stod för ett rejält tapp mot Tyskland där de tappade 3-0 till 3-3 sent i tredje perioden.

Det efter ett matchstraff och en utvisning i slutminuterna.

– Det kommer gupp i vägen, och det här var ett sådant, säger förbundskapten Ulf Lundberg till SVT Sport.

Utvisningar kan bli kostsamma. Det fick Damkronorna erfara mot Tyskland. Med drygt sju minuter kvar reducerade Tyskland till 1-3 i powerplay. Med fyra minuter kvar drog Sverige på sig ett matchstraff, där Tyskland reducerade med tre och en halv minut kvar och kvitterade med 42 sekunder kvar. 3-3 och förlängning i en match som Sverige borde vunnit i ordinarie tid.

– Vi har pratat tidigare att det inte är säkert att det går som man tänkt sig. Det kommer vara gupp i vägen, och det här är ett sånt sett till hur det blev, säger Ulf Lundberg till SVT Sport.

Damkronorna

Sverige lyckades emellertid vinna efter straffar. Något som Lundberg hellre fokuserar på än tappet i den tredje perioden.

– Man kan se det på ena sättet, att det är jäkligt tufft att släppa in de där målen. Just nu väljer jag att se hur starkt det är att ändå hitta ett sätt att vinna. Det tar vi med oss, och det är riktigt starkt av laget.

– Vi spelade PK extremt länge, och vi hade spel i tre mot fem. Man kan hamna i den typen av situationer, men jag är glad att vi hittade en väg runt det och vinna matchen.

Och innan det svenska raset var det många positiva grejer som Lundberg såg.

– Det starka är att vi jobbar oss upp till en 3-0-ledning. Jag tycker vi har stora delar av matchen.

Sveriges nästa match är mot Ungern på måndag, 19.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet