Gabriel Landeskog gjorde mål i comebacken, men hans Colorado föll med 5-2 borta mot Tampa Bay. Foto: TT

Förlust för Landeskog i comebacken

Gabriel Landeskog gjorde mål direkt i comebacken för sitt Colorado efter den fyra matcher långa avstängningen. Målet räckte dock inte långt för ett formsvagt Colorado som föll, 5-2, borta mot topplaget Tampa Bay.

– Fyra raka förluster nu. Vi måste hitta ett sätt att ta oss ur detta, säger Landeskog till NHL.com.

Gabriel Landeskog stängdes av i fyra matcher för den crosscheckingsin han delade ut mot huvudet på Matthew Tkatjuk i förlustmatchen mot Calgary Flames den 26 november.

I nattens bortamöte mot topplaget Tampa Bay Lightning var den Colorados Avalanches svenske lagkapten tillbaka på isen och det blev nätrassel direkt.

Inledde målskyttet

Redan i den andra minuten satte 25-åringen fart mot mål och lyfte ur mycket snäv vinkel in ett backhandskott till 0-1 för Colorado.

– Jag är glad över att vara tillbaka där ute. Jag såg min chans att gå på mål, tog den och med lite tur gick den in, säger Landeskog till NHL.com.

Colorado, som kom till matchen med tre raka förluster, lyckades sedan hålla jämna steg med med Tampa Bay i den första perioden som slutade 2-2.

Efter det var det Tampa Bay för hela slanten. Vladislav Namestinkov förde hemmalaget till en 3-2-ledning inför den sista perioden där, Alex Killorn och Brayden Point med varsitt mål skrev slutresultatet till 5-2.

Tung Colorado-period

– Vi får sätta oss och på video kolla vad det är som kostar oss så mycket. Vi har fyra raka förluster nu och måste hitta ett sätt att ta oss ur detta, säger Landeskog till NHL.com.

I Anton Strålmans och Victor Hedmans Tampa Bay är det desto gladare miner.

Laget toppar den östra konferensen fem poäng före Toronto.