Förre Djurågrdsstjärnan återvänder – klar för LHC. Foto: Bildbyrån

Förre Djurgårdsstjärnan återvänder – klar för LHC

Uppdaterad
Publicerad

Efter bara en säsong i KHL och kinesiska Kunlun Red Star återvänder den förre Djurgårds-stjärnan Patrik Lundh till svensk hockey och Linköping. Han har skrivit på ett kontrakt som löper över ett plus ett år.

– Det ska bli otroligt kul att komma till Linköping. Jag har hört mycket positiva och bra saker om föreningen sedan tidigare och ser fram emot den här möjligheten, säger han till LHC:s hemsida.

Innan Patrik Lundh lämnade Djurgården stod han för en kanonsäsong i Djurgården, 40 poäng, varav 15 mål, på 52 matcher.

För det fick han kontrakt med kinesiska Kunlun Red Star i KHL men det blev bara en säsong för Lundh där.

Nu är han tillbaka i SHL, men den här gången i Linköping.

”Otroligt kul”

– Jättekul att vi lyckats sy ihop det här och att Patrik och hans familj kommer till Linköping. Jag tycker att ”Peppe” bara blivit bättre och bättre för varje år och han är en spelare som hanterar det mesta på isen, säger General Manager Niklas Persson till LHC:s hemsida.

– Det ska bli otroligt kul att komma till Linköping. Jag har hört mycket positiva och bra saker om föreningen sedan tidigare och ser fram emot den här möjligheten. Det ska bli kul att ansluta till laget när vi återsamlas och starta upp säsongen, säger Patrik Lundh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.