Foto: Bildbyrån

Förre Timråstjärnan avgjorde stökigt möte

Uppdaterad
Publicerad

Timrå ledde matchen mot Frölunda med 2-1 med fem minuter kvar. Då vände allt. Och släkten var verkligen värst. Max Friberg, tidigare i Timrå, gjorde två av målen när ”målsnåla” Frölunda sedan vände till seger 4-2.

– Jag gjorde ju bara fyra mål på hela förra året så skönt att man redan gjort det, säger Max Friberg till C More.

Timrå såg ut att gå mot segern i det första mötet av två mot Frölunda. Med bara fem minuter kvar ledde laget med 2-1. Och mycket hade hänt redan då, inte minst två matchstraff och två bortdömda mål.

Då klev Max Friberg fram för Frölunda, som inför matchen endast gjort fem mål på sex matcher, och gjorde två mål.

Det första, 2-2, via målvakten Niklas Svedbergs rygg. Chay Genoway slank sedan emellan och gjorde 3-2. Max Friberg satte sedan slutresultatet 4-2 i öppen kasse efter att Simon Hjalmarsson spelat fram honom med ryggen mot mål. Frölunda hade vänt allt på fem minuter.

Ögon i nacken

– Fin pass av hjalle, ögon i nacke där, säger Max Friberg till C More apropå sitt andra mål. Det var på tiden och det var skönt. Jag gjorde ju bara fyra mål på hela förra året så skönt att man redan gjort det, fortsätter han.

– Vi får lite utdelning på slutet, men allt som allt förtjänar vi det. Matchen är 60 minuter – det är den tiden man har på sig att göra mål,  fortsätter han.

I Timrålägret var det desto dystrare.

– Det känns inte bra naturligtvis. Det känns som vi har kontroll och spelar bra. Men de får en kontring och vi tappar konceptet. Det är surt just nu. Det är en ny hedersam förlust, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.

SHL

Timrå IK logo

Timrå IK

2 - 4

Frölunda HC logo

Frölunda HC

0-0, 1-1, 1-3
NHK Arena, Timrå
Publik: 3531

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.