Forsbacka Karlsson i Boston Bruins Foto: Bildbyrån

Forsbacka Karlsson vänder hem till Sverige – klar för Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Forsbacka Karlsson, som fyller 23 i år, har bestämt sig för att vända hem till Sverige efter fem år i Nordamerika. Och det blir Växjö för Stockholmaren.

Forsbacka Karlsson har aldrig spelat seniorhockey i Sverige, utan åkte över till Nordamerika redan som 17-åring där han spelat juniorhockey, college hockey och i Boston bruins organisation.

Den gångna säsongen så gjorde han 28 matcher i NHL, där det blev tre mål och nio poäng, och sju mål och 16 poäng totalt på 28 AHL matcher.

Men istället för att fortsätta i Boston så blir det alltså Växjö i SHL för Forsbacka Karlsson som vänder hem på grund av familjeskäl.

– Jag tycker det ska bli otroligt spännande att fortsätta min karriär och utveckling som spelare i Växjö nu när jag av familjeskäl kommer till Sverige, säger han till Växjös hemsida.

Boston förstår beslutet

I Boston så förstår man beslutet att vända hem, och ser fram emot att han kan komma tillbaka till Bruins i framtiden.

– Vi stödjer honom i hans beslut att vara närmare hans familj just nu. De senaste veckorna så har Jakob även berättat att han tänker att återuppta sin karriär i Boston, men att just nu så känner han att spel i Sverige är vad som är bäst för honom, säger Bostons GM Don Sweeney.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.