NHL-stjärnorna har anlänt för att jaga VM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen anslöt de sista två spelarna till Tre Kronors VM-trupp.

Nashville-stjärnorna Filip Forsberg och Mattias Ekholm.

– Det här är det starkaste svenska laget jag har varit med om i en VM-turnering, säger Ekholm till SVT Sport.

Efter fjolårets Stanley Cup-final var det en stor besvikelse för Nashville när de i år åkte ut redan i kvartsfinalen mot Winnipeg.

Svensktrion med Filip Forsberg, Mattias Ekholm och Viktor Arvidsson valde trots det att tacka ja till VM-spel med Tre Kronor.

Ishockey-VM

De två förstnämnda landade i Köpenhamn under måndagen och därmed är den svenska truppen stängd.

– Riktigt kul att vara här. Det var mycket frustration och besvikelse när man åkte ut, man ville helst spela vidare säsongen där borta. Samtidigt känner jag att jag har mycket hockey kvar i kroppen, säger Filip Forsberg till SVT Sport.

Nu väntar Ryssland i en ren gruppfinal under tisdagen. En match som kommer att påverka vilket motstånd som därefter väntar i kvartsfinalen.

Kastas in i hetluften direkt

Forsberg och Ekholm får bara en isträning (i dag) och en matchvärmning (i morgon) på sig innan de kastas in i hetluften.

– Perfekt, det är bara in och köra. Det blir en kul match mot riktigt bra motstånd, säger Forsberg.

Lagkamraten i Nashville, backen Mattias Ekholm, tycker att Tre Kronor har ett starkt lag.

– Det här är nog det starkaste svenska laget jag har varit med om i en VM-turnering. Det spelade en stor del i varför jag valde att komma hit. Det ska bli grymt kul att få en riktig värdemätare direkt med ryssarna och sedan slutspel efter det. Vi kommer när det roliga börjar, säger Ekholm till SVT Sport med ett leende.

Se intervjuerna i spellistan ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet