Isac Lundeström firade sitt hattrick i natt. Foto: TT

Första hattricket av doldisen Isac Lundeström

Uppdaterad
Publicerad

Isac Lundeström fick en del rubriker trots att Anaheim förlorade mot St Louis med 5-4. Den förre luleåspelaren gjorde NHL-karriärens första hattrick.

– Min familj tittar på varje match, så jag gissar att de är lyckliga nu, säger 21-åringen.

Det var dock inte total glädje. Det blev ju trots allt förlust för Anaheim.

– Surt förstås, men naturligtvis kul för mig personligen att få göra tre mål för första gången i en och samma match. Det lyfter självförtroendet, säger 21-årige Lundeström enligt Expressen i en tv-intervju med Prime Ticke.

Lundeström gjorde 1-0 i den första perioden och sedan gjorde han 2-4 och 3-4 i den tredje perioden.

– Vi spelade bra ishockey i den tredje perioden och vi måste försöka göra det i 60 minuter. Vi måste försöka att behålla pucken inom laget och få till fler skott på mål och våga driva på hårdare mot målet, säger Lundeström till NHL.

Spelade i Timrå i höstas

Lundeström spelade en del i Hockeyallsvenskan för Timrå under hösten innan han åkte över till Nordamerika för NHL efter nyår.

– Jag hade en lång och bra sommar hemma i Sverige och kunde bygga upp mig. Jag har kommit igång bra här nu, så det är något att bygga vidare på nu, säger Lundeström enligt Prime Ticke.

Isac berättade också om hur hans familj följer honom i NHL därhemma.

– Min familj tittar på varje match, så jag gissar att de är lyckliga nu.

NHL

Anaheim Ducks logo

Anaheim Ducks

4 - 5

St. Louis Blues logo

St. Louis Blues

1-1, 0-3, 3-1
Honda Center, Anaheim, CA

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.