Nicklas Bäckström gjorde säsongens första mål i natt. Foto: Arkivbild från TT från förra säsongen

Första målet för säsongen av Bäckström

Nicklas Bäckström gjorde säsongens första mål för Washington. Han gjorde matchens första mål i Toronto men laget föll med 5-1 och ”Bäckis” var besviken.

– Det känns inte alls bra, säger svensken efter förlusten.

Det var i slutet av den första perioden som Washington spelade i powerplay. Marcus Johansson spelade upp pucken till Bäckström som stod vid den högra tekningscirkeln. Efter att kort ha övervägt sina möjligheter drog Bäckström iväg ett snärtigt handledsskott som gick in vid sidan av Ilja Samsonov som hade fri sikt.

Bäckström fäste ingen större vikt vid att han i sin nionde match för säsongen efter höftoperationen i somras och den långa rehaben gjorde det första målet.

– Jag tycker att första perioden var bra men vi gav bort det i andra. Det blev för tufft när de gjorde fyra mål i den andra perioden. Man vinner inga hockeymatcher när man spelar på det sättet. Det känns inte alls bra, helt klart, säger Bäckström till NHL.

Nylander utökade ledningen i den svenska skytteligan

Toronto vann den andra perioden med 4-0. William Nylander gjorde 3-1, ökade på ledningen i den svenska skytteligan med sitt 28:e mål för säsongen, och Pierre Engvall gjorde 4-1.

I Toronto uppmärksammade man framför allt att John Tavares fick med sig två assists i sin tusende NHL-match. Vid en ceremoni före nedsläpp närvarade familjen på isen.

– Det gjorde det riktigt speciellt, säger Tavares.