Adam Boqvist gjorde sitt första mål. Foto: Bildbyrån

Första NHL-målet för Adam Boqvist

I sin andra NHL-match gjorde 19-årige Adam Boqvist sitt första mål i ligan, då hans Chicago besegrade Anaheim.

– Det har känts bra under de här två matcherna, säger svensken om sin NHL-debut.

Natten till i söndags gjorde 19-årige Adam Boqvist från Hedemora debut i NHL då hans Chicago mötte Los Angeles. Då förlorade Chicago med 3–4 efter förlängning.

Natten mot måndagen var det dags för nästa milstolpe i NHL-karriären – första målet.

– Självklart har man sett fram emot att göra det första målet och att spela i NHL, säger Boqvist till journalister efter matchen.

– Jag blev nästan mer nervös efter det där målet. Såklart känns det skönt att få det första målet avklarat.

Chicago mötte Anaheim på bortaplan och Boqvist skaffade i mitten av första perioden sitt lag en 1–0-ledning, efter en passning från Alexander Nylander.

19-åringen är den förste Chicago-försvarare född på 2000-talet som har gjort mål.

Lehner höll nollan

Chicago höll 2–0-ledningen perioden ut. Men i andra reducerade Anaheim, för att sedan kvittera i tredje. Vid ordinarie matchtids slut var ställningen 2–2. Men det behövdes bara 24 sekunder spel i förlängningen för att matchen skulle avgöras, då Patrick Kane avgjorde till 3–2 till Chicago.

Robin Lehner, som i och med matchresultatet firar sin hundrade NHL-vinst, räddade 38 skott i Chicagos mål.

Adam Boqvist draftades som nummer åtta av Chicago i första rundan i fjol och förra säsongen gjorde han 60 poäng för kanadensiska juniorklubben London i Ontarios hockeyliga (OHL).

I Sverige har han spelat ungdomsishockey i Hedemora och spelade för Brynäs i SHL säsongen 2017–2018, då han spelade 18 matcher.