Växjös Dennis Rasmussen och Elias Pettersson jublar efter 4–0. Foto: Bildbyrån

Växjös sjuka kross – vann med 7–0

Växjö bjöd på en sällan skådad uppvisning i den första SM-finalmatchen i ishockey.

Lakers vann med förkrossande 7–0 hemma mot Skellefteå.

Lagen möts igen i Skellefteå på torsdag.

Kanadensaren Brendan Shinnimin spräckte dödläget efter 08.10 i den första perioden när han snappade upp en lös puck och tryckte in 1–0 i nättaket.

Knappt en och en halv minut senare small det på nytt. Skellefteå vann en tekning i egen zon, men två spelare krockade framför målburen och Lakers lagkapten Liam Reddox bombade in 2–0.

Skellefteå etablerade tryck i slutsekunderna i första perioden och under en kaotisk situation, med kalabalik framför målvakten Viktor Andrén, fick Oscar Möller ett öppet läge att reducera, men missade.

I stället bjöd hemmalaget på en ny målexplosion i den andra perioden. Den här gången tog det bara 75 sekunder för Växjö att göra rycka från 2–0 till 4–0.

Och i den tredje perioden var det aldrig något snack. Lakers gjorde två mål i powerplay, totalt tre i matchen, och vann till slut med galna siffrorna 7–0.