Linus Fröbergs HV71 har det fortsatt tungt i SHL. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

HV71 var en av guldfavoriterna inför säsongen.

Men säsongsinledningen har inte blivit vad laget hoppats på.

I kväll blev det en ny förlust: 2–3 mot Färjestad efter förlängning.

– Just nu känns det förbannat tungt, säger Simon Önerud.

Nej, starten på säsongen 2020-21 har inte alls blivit vad HV71 hoppats på. I kväll kom lagets sjätte förlust på säsongens sju första matcher.

Redan efter två och en halv minut gav Olle Lycksell gästande Färjestad ledningen, och 2.27 senare utökade Martin Johansson till 2–0.

Kort förlängning

HV spelade dock upp sig och hade innan perioden varit över både reducerat och kvitterat. 2–2 stod sig sedan hela vägen till förlängning.

Förlängningen blev dock bara 19 sekunder lång, då Jacob Nilsson tog hand om 19-årige Albert Johanssons fina passning och ordnade en extra poäng åt FBK – och en ny tung förlust för HV71.

– Vi har ingen annan att skylla på än oss själva, vi måste göra det bättre. Just nu känns det förbannat tungt, säger en mäkta besviken Simon Önerud till C More.

– Just nu ser jag fasen inget positivt om jag ska vara ärlig. Det känns som att vi förlorar två poäng. Vi har chansen och skapar många bra lägen. Men vi är inte tillräckligt desperata.