Johan Fransson i allvarlig trafikolycka. Foto: Bildbyrån

Fransson vårdas på sjukhus efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

Johan Fransson var under helgen med om en olycka på sin fritid, skriver Leksand på sin hemsida.

36-åringen befinner sig just nu på sjukhuset i Uppsala för specialistvård.

– Det var ett allvarligt tillbud, säger hans agent Joakim Persson till SVT Sport.

Leksandspelaren Johan Fransson var i helgen med om en olycka. Det meddelar Leksand på sin officiella hemsida. Fransson fick först vård på Falu lasarett, men flyttades till Uppsala.

– Det var för att få specialistvård med tanke på att det var allvarliga skador och man ville få bästa möjliga vård. Nu har han fått det och diagnoser har ställts och han kommer att slussas tillbaka till Falun, säger spelarens agent Joakim Persson till SVT Sport.

– Det var ett allvarligt tillbud och efter omständigheterna mår han väl. Det hade kunnat få en helt annan utgång.

”Fortsatt inne i ett akutläge”

Agenten menar att det är för tidigt att prata om Franssons status på längre sikt.

– Det får ta den tiden som behövs. Alla närstående till Johan är måna om hans hälsa nu och hockeyn är sekundär såklart.

Vad är nästa steg?

– Med diagnoserna som ställts och eventuell gymnastik som kan behövas får vi se, vi är fortsatt inne i ett akutläge och avvaktar läkarnas diagnoser, samma sak gäller hans återhämtning.

”Tämligen okej”

Leksand har kommenterat händelsen på sin officiella hemsida och väljer att inte sia om huruvida konsekvenserna av olyckan kommer att påverka hockeysäsongen.

– Det är självklart tråkigt när någon drabbas av en olycka, men det verkar under omständigheterna vara tämligen okej med Johan. När något sådant här händer kommer såklart idrotten i andra hand, och det viktigaste för oss är självklart att Johan mår bra och tillfrisknar så snart som möjligt, säger general manager Thomas Johansson enligt klubbens sajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.