Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lasse Johanssons ord om det danska avbräcket. Foto: TT/Bildbyrån

Danmarks stora avbräck inför Sverige-matchen: ”Jobbigt för dem”

Uppdaterad
Publicerad

Danmarks förstamålvakt Frederik Dichow tvingades bryta matchen mot USA med en befarad hjärnskakning. 22-åringens VM är nu över och han reser hem från Tammerfors skriver danska TV2.

– Det är klart det är en målvakt de säkert skulle velat ha mot oss, säger den svenska målvakten Lasse Johansson till SVT Sport.

Den svenska succémålvakten Lasse Johansson är lagkamrat med Frederik Dichow i Frölunda. Därmed vet han vad det är det danska laget går miste om då han nu rapporteras missa resten av turneringen.

– Jag spelar ju med Dichow i klubblaget så jag vet vilken fantastiskt bra målvakt han är. Det är klart att det är en målvakt de säkert skulle velat ha haft i mål mot oss, säger han.

Ishockey-VM

Johansson har enbart lovord för sin 22-årige lagkamrat.

– En jättestor talang. Han är kanonbra på träningar och en bra kille utanför. Fortsätter han att jobba på så har han en ljus framtid.

SE ÄVEN: Jätteräddning av Lasse Johansson: ”Makalöst”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lasse Johansson storspelade i Tre Kronors kross. Foto: Bildbyrån

”Har ju spelat alla matcher”

Stefan Ladhe, målvaktstränare i Tre Kronor, medger att det är ett stort avbräck för Danmark som har två matcher kvar i gruppspelet.

– Det är det. Han har ju spelat alla matcher tills (George) Sörensen kom in, och gjorde det bra i och för sig. Det är jobbigt för dem när deras förstamålvakt går sönder, självklart.

Oliver Lauridsen utgick också skadad i matchen mot USA – även han lämnar nu VM. Enligt danska TV2 rör det sig om problem med en ljumske.

Under söndagskvällen skrevs två nya spelare in i den danska VM-truppen, målvakten William Rørth och backen Oliver Larsen.

Danmark har spelat fem matcher på VM och vunnit tre av dem.

Sverige-Danmark har nedsläpp 15.20 och sänds i SVT1 och på SVT Play.

VM

Danmark logo

Danmark

1 - 4

Sverige logo

Sverige

1-1, 0-1, 0-2
Nokia Arena, Tammerfors
Publik: 6573

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet