Samuel Fagemo efter sitt hattrick Foto: Bildbyrån

Hattrick av Fagemo – Frölunda mot CHL-slutspel: ”Så jäkla roligt”

Uppdaterad
Publicerad

Samuel Fagemo. Lägg det namnet på minnet. 18-åringen tog för sig rejält hemma mot Ålborg i CHL och sköt sitt första, andra och tredje mål i Frölunda-tröjan. Laget vann enkelt med 6-0.

– Skönt att det lossnade, säger Fagemo till GT.

2-0 och öppet fram till den tredje perioden – sedan islossning för Frölunda hemma mot Ålborg i CHL.

Bakom det mesta?

18-åringen Samuel Fagemo – son till den förre landslagsforwarden Linus Fagemo. Först vände ynglingen om efter en retur och stänkte in 2-0 halvvägs in i den andra perioden. Tvillingarna Westerholm, Ponthus och Pathrik assisterade. Hans första seniormål för Frölunda.

Fem minuter tidigare hade Mats Rosseli-Olsen stänkt in ledningsmålet.

Frölunda nära avancemang

Fagemo nöjde sig inte där. När Frölunda äntligen fått hål på Ronan Quemener i Ålborg-målet fick de det rejält.

Frölunda gjorde 4-0 i den sista perioden. De två sista stod Fagemo för och fullbordade ett hattrick. En drömkväll för en 18-åring. Till målen lade talangen dessutom till en assist.

– Skönt att det lossnade. Det var så jäkla roligt tyckte jag, säger Fagemo till GT. Jag kände att jag skapade mycket i dag, hade mycket puck, många skott och bra snurr med mina kedjekompisar (Pathrik och Ponthus Westerholm).

”Islossning”

– Det var en stabil insats av oss, konstaterade Roger Rönnberg till Frölundas hemsida efter slutsignalen och utvecklade:

– Vi hade lite svårt att få in pucken i första, men fick islossning i andra och tredje. Deras målvakt är bra när han får mycket skott emot sig och vi visste att de skulle spela så här. Jag tyckte att vi hade ett tålamod i spelet i dag, vilket jag gillade. Den här matchen var bra.

Anmärkningsvärt var att göteborgarna sköt hela 56 skott mot mål. Nästan ett skott i minuten. Ronan Quemener fick svettas rejält.

Segern gör att Fröiunda tar ett stort steg mot CHL-slutspel. Med en match kvar har laget tre poäng ner till både Wien och Zurich som möts under kvällen.

Champions Hockey League

Frölunda HC

6 - 0

Aalborg Pirates

0-0, 2-0, 4-0
Scandinavium, Göteborg
Publik: 2233

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.