Frölunda är svenska mästare – vann sjätte finalen

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda Indians är svenska mästare i ishockey för femte gången i klubbens historia. I den sjätte SM-finalen i Globen vann göteborgarna med 6-2 och totalt 4-2 i matcher.

– Underbart, vilken resa. Helt jävla magiskt, utbrister Joel Lundqvist till SVT Sport efter guldet.

1965, 2003, 2005, 2016 och nu 2019.

Frölunda Indians får ikväll lyfta Le Mat-pokalen för femte gången i klubbens historia efter att ha besegrat Djurgården i den sjätte SM-finalen på bortais i Globen med 6-2, totalt 4-2 i matcher.

Göteborgarna rivstartade och tog ledningen med 1-0 i powerplay redan efter 1.55 i den första perioden när Samuel Fagemo hittade nätet bakom Adam Reideborn. Innan den första akten var över stod det 3-1 på tavlan.

”Vår tur idag”

I den andra perioden satte Mats Rosseli Olsen spiken i kistan till 4-1 och därefter var Djurgården ett slaget lag. Noterbart var att Patrik Carlsson hade tre assist på de fyra första målen.

Stockholmarna försökte och försökte. I den tredje perioden kom så också en reducering till 2-4, men närmare än så kom inte laget. Matchen slutade 6-2.

– Underbart, vilken resa. Helt jävla magiskt. Vi har flyt idag, Djurgården kommer ut bra men vi får några turmål. Men det var vår tur i dag, utbrister Joel Lundqvist till SVT Sport efter guldet.

– Vilken resa vi gjort, grymt jävla lag. Hatten av, vilken finalserie med trycket i både Scandinavium och Globen, fyller Sebastian Stålberg i.

– Jag är helt slut. Det är en tomhet såhär precis då man har vunnit. Jag får börja med att tacka Djurgården som bjudit på en fantastiskt inramning. Det finns bara en grej som kan slå det här och det är Scandianvium, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More.

Frölunda höll stången och gjorde ytterligare två mål i matchen är nu mästare igen.

SHL

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

2 - 6

Frölunda HC logo

Frölunda HC

1-3, 0-1, 1-2
Ericsson Globe, Stockholm
Publik: 13850

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.