Djurgårdens galna utdelning – körde över Frölunda

Djurgården körde över Frölunda i dagens toppmöte i Scandinavium.

Matchen slutade 6–1 efter att bortalaget gjort hela fem mål i den första perioden – det första kom redan efter 29 sekunder.

– Man fick nästan nypa sig i armen. Det var en magisk utdelning, säger tränaren Robert Ohlsson till TT.

Djurgården fick en makalös start i toppmötet med Frölunda.

Redan i det första bytet satte Daniel Brodin 1–0 med sitt 15:e mål för säsongen. Trots målet började Frölunda bra och efter 4.20 kvitterade Chay Genoway med ett backskott som studsade via Jason Garrison och in.

Men sedan började raset.

Rönnbergs utbrott i båset

Med två mål inom loppet av 17 sekunder ryckte bortalaget till 3–1 halvvägs in i perioden. Marcus Davidssons 3–1-mål var snöpligt för målvakten Johan Gustafsson, då pucken studsade över hans klubba och rätt ut till Davidsson i slottet.

Frölundas tränare Roger Rönnberg slog då så hårt i plexiglaset bakom sig att taktiktavlan ramlade i golvet.

Och när pausvilan väl kom var ställningen hela 5–1 till Djurgården. Efter det sista målet, med nästan fem minuter kvar att spela, visade tv-bilderna hur flera åskådare lämnade sina platser. Enligt C Mores sändning var det vissa som inte kom tillbaka till den andra perioden.

”Förmodligen bäst i ligan”

– Jag tycker att vi spelar riktigt bra. Vi hittar kombinationer anfallsmässigt och sätter inte fast oss själva i egen zon, säger poängligaledaren Jakob Lilja till C More.

Och han hyllar kedjekamraten Jacob Josefson som noterades för ett mål och två assist i matchen.

– Han är förmodligen den bästa centern i hela ligan. Det är sjukt kul att spela med honom. Han är jävligt bra offensivt och stabil hemåt. Det är han som håller ihop det mesta. Han är grymt viktig för vår femma, säger Lilja.

Efter en mållös andraperiod fastställde Daniel Brodin slutresultatet 6–1 i början av den tredje perioden.

Totalt stod Djurgårdens förstakedja med Lilja, Josefson och Brodin för åtta poäng i matchen.