Färjestad vann måstematchen mot Frölunda

Kniven mot strupen.

Då lyckades Färjestad vinna borta mot Frölunda med 4–2.

Därmed väntar en sjunde och avgörande match på onsdag i Karlstad.

Bortalaget Färjestad var effektiva under inledningen av matchen. Henrik Björklund satte dit 1–0, innan Daniel Viksten tunnlade Lasse Johansson och skickade in 2–0.

Frölundas Linus Nässén gjorde dock ett viktigt reduceringsmål i den andra perioden, och hemmalaget inledde därefter en kvitteringsjakt.

Majoriteten av de 12 044 som var på plats i Scandinavium fick också jubla i den tredje perioden, när Jere Innala tryckte in 2–2.

Omdiskuterad situation

Men trots det fick Färjestad sista ordet, då Mattias Göransson gjorde 3–2.

Under matchens slutskede hamnade Henrik Björklund i en omdiskuterad situation med Lasse Johansson. Färjestad-spelaren åkte på Johansson i Frölunda-målet, men det kom ingen åtgärd från domaren.

– Ta hit domarchefen så kan han komma hit och sitta mellan oss och svara på alla jävla frågor om bedömningarna, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg efteråt.

I sekvensen efter blev Petteri Lindbohm i hemmalaget i stället utvisad för crosschecking.

– Matchen är förlorad och jag vill inte sitta och grina över nåt sånt här, säger Rönnberg.

Matchens slutresultat fastställdes av Victor Ejdsell, som gjorde 4–2 i öppen kasse.

Därmed väntar en sista och avgörande kvartsfinal mellan lagen i Karlstad på onsdag.