Frölunda nollade serieledaren – nytt mål av stortalangen

Uppdaterad
Publicerad

Malmös fina svit med fick ett abrubt slut i Göteborg. Frölunda och en storspelande Johan Mattsson nollade serieledarna. 18-årige Samuel Fagemo tryckte in och fastställde slutresultatet 3-0.

– Det är alltid kul att spela bra, speciellt när man vinner, säger Frölundas Johan Mattsson till C More.

När Frölunda vinner brukar matchvinnarna heta Lundqvist, Lasch eller kanske Rakhshani.

I dag var det sig inte likt. I dag hette de Friberg, Stålberg och Fagemo. I tur och ordning Max, Sebastian och Samuel.

Och alla målen följde ett mönster. Det var krigarmål, som trycktes in från nära håll. Max Friberg gjorde 1-0, Sebastian Stålberg 2-0. Slutresultatet satte den blott 18-årige talangen Samuel Fagemo – också från nära håll – så klart. Talangen fjärde mål för säsongen.

”Stor skillnad i år”

Är det han måtro, som blir Frölundas nya stjärnskot efter Rasmus Dahlin?

Malmö, som kom till Scandinavium med fyra vinster på fem matcher hade det tufft. När de väl kom till avslut – till exempel förre Frölunda-spelaren Max Görtz i ett friläge stod Johan Mattsson i vägen.

– Det är alltid kul att spela bra, speciellt när man vinner, säger Frölundas Johan Mattsson till C More. Det är stor skillnad i år. Man kan släppa nån retur och grbbarna är där.

Besviken Peter Andersson

Mattsson hade precis som de lite ovana målskyttarna en stor del i Förlundas 3-0-vinst. Laget är fyra i SHL, en placering bakom Malmö.

– Jag är besviken över vår instats. Vi släpper in för enkla mål. jag har ingen bra känsla just nu, säger Malmös tränare Peter Andersson till C More.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

3 - 0

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

2-0, 0-0, 1-0
Scandinavium, Göteborg
Publik: 8485

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.