Frölunda klart för final – asfalterade Luleå i semin

Publicerad

Frölunda är klart för SM-final. I dag blev det hela 6-2 i semifinal fem borta mot Luleå. Redan efter två perioder var matchen avgjord.
– Jag hoppas Luleå kände det, att de inte bara gjorde dåliga matcher, utan att de också mötte ett bra lag, säger Joel Lundqvist till C More.

Luleå var piskat att vinna dagens femte semifinal mot Frölunda för att säsongen inte skulle vara över.

Då blev norrbottningarna asfalterade mot göteborgarna.

Efter en stark Luleåöppning gjorde Frölunda det första målet, för femte matchen i rad, när Anders Grönlund hittade krysset bakom Joel Lassinantti i mitten av öppningsperioden.

Matchstraff på Harju

Strax innan pausvilan satte backkollegan Brandon Gormley 2–0.

I slutet av den andra perioden rann det iväg när Ryan Lasch och Max Friberg dubblade ledningen till 4-0.

Luleåspelarna tappade humöret och i slutet av andra perioden åkte Johan Harju på ett matchstraff.

– Frölunda var klart bättre än oss i den här serien. I dag har vi våra lägen men förvaltar det inte, Frölunda var effektivare än oss och vann klart välförjänt. De är bättre i fyra matcher av fem, säger Luleåtränaren Thomas Berglund till C More.

Till slut blev det 6-2 till Frölunda, som nu får möta antingen Djurgården eller Färjestad.

– Jag tycker vi har haft offensiven nästan hela säsongen. Från CHL-finalen och framåt är vi ett annat lag utan puck. När vi blandar de två grejerna är vi riktigt bra.En bra defensiv kommer man långt på. Jag hoppas Luleå kände det, att de inte bara gjorde dåliga matcher, utan att de också mötte ett bra lag, säger Joel Lundqvist till C More.

SHL
Luleå HF logo

Luleå HF

2 - 6

Frölunda HC logo

Frölunda HC

0-2, 0-2, 2-2
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 6150

Så fortsätter SM-slutspelet

Visa

Frölunda är klart för SM-final efter 4–1 i matcher mot Luleå. I finalserien väntar vinnaren från semifinalen mellan Djurgården och Färjestad.

Återstående semifinaler

Tisdagen: Djurgården–Färjestad (3–2 i matcher).

Eventuellt torsdag: Färjestad–Djurgården.

SM-finalen, som också spelas i bästa av sju matcher, inleds den 21 april och har sedan följande matchdatum: 23, 25, 27 samt eventuellt 30 april, 2 och 4 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer