TT:s reporter Micke Larsson på plats i ett tomt Scandinavium under mötet i SHL mellan Frölunda och Djurgården den sista omgången 12 mars. Foto: TT

Frölunda permitterar spelare, ledare och personal

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av corona-krisen har Frölunda permitterat spelare och anställda fram till 30 april.

– Vi får alla dra vårt strå till stacken, säger klubbens medieansvarige Peter Pettersson Kymmer till GP. Permitteringen berör ett 50-tal personer.

Klubben är en av få inom hockeyvärlden som får med sig en titel den gångna säsongen när laget tog hem CHL-bucklan. Laget vann dessutom det senast utdelade SM-guldet förra säsongen. Nu skulle det normalt sett vara höjdpunkten på säsongen med fullsatta arenor och slutspelshockey. I stället ligger allt nere och inga pengar kommer in.

36 svenska spelare i SHL-tjänade minst 200 000 kr per månad

Enligt Expressen har 36 spelare svenska SHL-spelare en månadslön på minst 200 000 kronor. Lönetappet under permitteringen är kännbart, speciellt för spelarna, men inget klubben vill diskutera.

– Vi får alla dra vårt strå till stacken. Det är lite mer invecklat för spelarna, men de är också permitterade. Deras löner och vad de tjänar berättar vi inga detaljer om – men de är också permitterade, säger Peter Pettersson Kymmer.

Arbetsgivaren får en kostnadsminskning för den anställde upp till en lönekostnad om 44 000 kronor. Sedan tar staten över.

Den sista SHL-omgången spelades 12 mars.

KLIPP: Svensk ishockey och corona (16 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.