Frölunda vände och tog fjärde raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Rögle var på väg att skriva historia och ta första segern i Göteborg på 23 år.

Men inom loppet av fyra minuter vände Frölunda och tog fjärde raka segern.

– Nu kan vi vinna utan att briljera, säger Roger Rönnberg till C More.

Ryan Lasch slarvade i mittzon, Edwin Hedberg fick pucken, bröt sig igenom och rundade Johan Gustafsson och chockade hemmapubliken på drygt 10 000 åskådare med sitt 2-1-mål.

Skåningarna drömde om tre poäng, men Ponthus Westerholm stal pucken bakom mål och placerade in den drygt fyra minuter senare. Och fyra minuter efter det vände Frölunda spelet, Matt Donovan fick fritt skottfält rakt framför mål och pangade in matchavgörande 3-2. 

”Vinner utan att briljera”

– De tre senaste segrarna så har vårt försvarsspel, målvaktsspel och boxplay gjort att vi vinner de matcherna. Tidigare släppte vi in för många mål. Det har vi fått ordning på nu och då kan vi vinna utan briljera, säger Roger Rönnberg till kanalen.

Och det var fjärde raka segern för göteborgarna som dominerade matchen.

– Det börjar växa fram en härlig attityd och vi ser lika taggiga och svårspelade ut som tidigare år, säger Roger Rönnberg.

”Riktigt surt”

Svårt såg det ut också i Rögle. Det var bistra miner efter ännu en uddamålsförlust.

– Det är riktigt surt när vi har ledningen med 2-1 och borde kunna rida på det. Vi gör bra saker, men också mindre bra saker och då blir man hårt straffat, säger Alen Bibic till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.