Frölunda tog en tung seger borta mot Växjö. Foto: Bildbyrån

Lasch enda målskytt – Frölunda tog hem tredje mötet mot Växjö

Ryan Lasch dök upp ensam på bortre ytan.

Och gjorde mål för andra mötet i följd – vilket blev matchens enda – Frölunda tog hem det tredje semifinalmötet med 1–0.

– Det är vår match tycker jag ändå, förutom första tio kanske, men det går ut på att göra mål, säger Växjö-tränaren Jörgen Jönsson i C More.

Ett lika i matcher var ställningen när tredje mötet avgjordes i Växjö. Det dröjde inte många minuter innan gästerna tystade arenan. Växjös Hardy Hädman Aktell vann pucken i egen zon, men drällde med den. Frölundas Andreas Borgman snodde åt sig den och serverade Ryan Lasch, diagonalt över till bortre ytan.

Lasch tryckte in pucken till 1–0 Frölunda, efter dryga fem minuters spel.

Andra perioden blev mållös, och anmärkningsvärt var att matchen bara innehöll en enda utvisning.

I slutet av matchen tryckte Växjö på, och Frölunda bara försvarade sig genom att chippa ut puckarna från egen zon. Det såg kritiskt ut för göteborgarna i slutminuterna, men de höll undan, trots att Växjö tog ut målvakten och spelade med en man mer.

Frölunda vann med 1–0 och har nu 2–1 i matcher.

– Vi gör en bra match, säger Frölundas målvakt Lars Johansson i C More efter matchen.