Frölunda upp i topp efter dubbla Lundqvist-mål

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda vann i Malmö med 6-2 och gick upp i toppen av SHL. Kaptenen Joel Lundqvist visade vägen och gjorde två mål och en assist. Max Friberg var snäppet värre med fyra poäng.

– Vi jobbade ner dem över 60 minuter, säger Friberg.

Vid 4-1 fick Lundqvist och lagkamraterna vänta ett par minuter. Lundqvist sköt in pucken men Lars Volden hade flyttat sin målbur en aning och den hade släppt i ena piggen mot isen. Till slut godkändes målet och matchen var punkterad då det bara återstod fem minuter. Vid 3-1 direktsköt Lundqvist i slottet.

Några minuter efter 4-1-målet vallade Lundqvist en passning längs med sargen till Max Friberg som klev in från högersidan och satte 5-1 bland passiva Redhawks-spelare.

– Joel gav mig en perfekt myra och jag tänkte att jag skulle göra något annat. Jag vet inte vems trollspö jag fått i dag, säger Friberg till C More efter att han trollat med klubban.

Två Fribergmål på 2.50

Friberg satte också avslutande 6-2 i tom Malmö-kasse efter att ha prickskjutit från långt håll. Därmed fick han ihop fyra poäng under kvällen. De sista två målen kom inom loppet av 2.50.

– Det var en bra insats över lag och vi jobbade ner dem över 60 minuter, säger Friberg.

Tabellen haltar och Luleå har chansen att svara på Frölundas tabelledning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.